Tekstit

10 000 lukijaa

Hei kaikki! On hienoa nähdä tämän blogin tarpeellisuus ja kiinnostavuus omin silmin.  10 000 lukijan raja on mennyt rikki. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, on moni ollut yhteydessä ja saanut tukea. Ole siis sinäkin! Et ole yksin.

Et ole yksin

Blogi on toiminut jo reilun kahden vuoden ajan. Luen aktiivisesti sähköpostia ja vastaan pääosin vuorokauden sisällä kysymyksiin.  50 sähköpostiin kirjoittaneen raja on nyt mennyt rikki ja olen tavannut yhden onnellisen ja ihanan lukijan mahtavan brunssin äärellä. Kiitos sinulle!  Aivan mahtavaa voida auttaa kokemuksen kautta niin monia. Pientä tilastoa myös Kirjoittaneista nimimerkin perusteella n. 63 % on naisia, 27 % miehiä ja 10% jää tämän puolesta anonyymeiksi.  Kiitos kaikille kirjoittaneille. Myös teillä on merkitystä muiden apua hakevien tuleviin kokemuksiin. Jatkakaa omien kokemusten kirjoittamisesta, niin pyrin luomaan niistä yleistä kuvaa ja jakamaan tiedon eteenpäin. ❤️ FF

Hard to read?

You can find this blog in English too from https://myneweyelids.blogspot.com.

Paljon enemmän, kuin blogi.

Hei kaikki.  Paina aina Lue lisää... Huomatkaa valita blogista eri välisivut. Niin moni kirjoittaa minulle ilman, että on löytänyt kertomukset taustasta, toimenpiteestä ja paranemisen päiväkirjasta. Jos katsot blogia kännykällä, näet helpoiten koko sisällön vaihtamalla selainasetukset tietokoneversioksi. Muutoin löydätte eri sivut todennäköisimmin blogin vasemmasta yläkulmasta kolmen päällekkäisen viivan takaa.

19 kk

Kuva
Hei kaikki. 19 kk on kulunut. Lopputulos ei ole ihan 19v poikanen, mutta paluuta vanhaan ei ole.  Osa on kysynyt lopputuloksen kestosta. Hauska asia tässä on se, että rasvatyrän poiston vaikutus on pysyvä. Ihminen saa lääkärin mukaan syntymässä elämänsä rasvasolut. Eli kun rasvatyrä poistetaan, ei uutta pullotusta rasvasta enää muodostu. Rasvakato kilmäkuopan alaosassa voi kuitenkin tuottaa pullottavaa vaikutelmaa. Se ei kuitenkaan yksin kasvata samanlaisia silmäpusseja. Nestekertymät liene toinen mahdollinen pullottaja. Nesteet toki saa pois hetkessä, kun oikein yrittää.  Kuvasta näet, että oikealla puolella poskipää on valunut ajansaatossa alemmas ja siksi silmäpussivaikutus on suurempi. Vasemman puolen silmä on pysynyt varjostumattomana, koska luonnollinen kudosten valuminen alaspäin on ollut pienempää. Nukuin ennen aika vakiona sillä puolella, jossa valuma on suurempaa. Lääkärin mukaan silmäpusseista voikin päätellä ihmisen nukkumisasennon.  Rasvansiirron rasvan kadottua silmien er

Ilo olla avuksi

On ollut ilo huomata, miten tämä blogi on tuonut apua niin monelle. Blogilla on tuhansia lukioita ja toista kymmentä on lähestynyt minua sähköpostilla. Tee siis samoin, jos sinua askarruttaa, tai kaipaat lisää tietoa. Tämä blogi sisältää valtavasti enemmän, kuin vain juoksevan päiväkirjan. Monet selaavat blogia kännykällä, jolloin osa sivuista on hieman piilossa. Vaihda kännykän selaimen lukumuoto "Tietokone sivuksi", tai avaa sivuvalikko vasemmasta ylänurkasta ja löydät koko sisällön myös kännykälläsi. <3 FF

Uni tulee uni menee, mutta silmäpussit pysyy poissa

Kuva
Tässä taas kuvaa niin väsyneenä, kun olla voi. Kohta on jo vuosi takana.

OHJEET KOKO BLOGIN TUTKIMISEKSI

Hei utelias! Paina aina LUE LISÄÄ lukeaksesi koko postauksen ja nähdäksesi kuvat kokonaan. Minulle selvisi, ettei blogini sivut näy kovin hyvin kännykällä. Tämä blogi sisältää valtavasti enemmän, kuin vain juoksevan päiväkirjan. Vaihda lukumuoto "Tietokone sivuksi", tai avaa sivuvalikko vasemmasta ylänurkasta ja löydät koko sisällön myös kännykälläsi. <3 FF

9 kk ja pysyvä muutos

Kuva
Hei kaikki tietoa etsivät. On kulunut 9 kk siitä, kun minulle tehtiin tässä blogissa kerrotut operaatiot silmäpussien poistamiseksi. Tämä tulos varmasti pysyy. Huomaan itse, että rasvaa on hieman kadonnut poskipään reunalta. Vasemmasta silmästä oikeaa enemmän. Lopputulos on silti niin hyvä, että katson itseäni ilolla peilistä. Alla oleva kuvasarja on otettu tänään 18.1.2020. Olen hyvin sairas ja takana on kolme erittäin huonosti nukuttua yötä. Silmiäni särkee. Tämän kurjempaan kuntoon ei siis silmäpussini mene, vaikka mikä olisi. Nukutun yön jäljiltä ja terveenä ei silmäpussit näy tuotakaan vertaa. On ollut ilo auttaa teitä kaikkia, jotka pohditte oman uskalluksen kanssa. Yhteisesti kaikille voin kertoa, että olen katunut ainoastaan sitä, etten mennyt aikaisemmin. Toimenpiteet eivät ole järisyttävän rankat. Ne kestää kyllä. Jos sinua ahdistaa silmäpussit, niin tartu toimeen. Jos haluat jutella minun kanssa enemmän ennen sitä, niin laita viestiä fresh.face@outlook.com.

Apua tarvitseville

Tämä blogi on jo auttanut useita. Toivon, että se auttaa vielä monia tulevaisuudessa. Keskustelen mielelläni jokaisen kanssa, joka epäilee ryhtyä toimeen. Itsellä tämän toimenpiteen läpikäynti lopetti negatiivisen peiliin tuijottamisen ja kokemukseni on kokonaisuudessaan hyvä. En mainosta blogissa tekijää, mutta sähköpostilla voin kertoa paikan missä kävin ja lääkärin, joka minut operoi. Ole siis yhteydessä ja kysy.

Lopputulos

Kuva
Lopputulos on nyt nähtävissä. Aikaa on kulunut 1,5 kk ja olen lähdössä jälkitarkastukseen. Omaan silmään ero on huikea ja olen todella tyytyväinen, että lähdin tähän. Mitä sinä pidät?

Viiniä

Kuva
Tänään olen tanssinut ja kutsunut hyvän ystäväni luokseni. Lähdemme jatkamaan iltaa viskimaistiaisten merkeissä. Mustelmat on vielä nähtävissä ja voi olla, että kysymyksiäkin tulee, mutta katsotaan miten käy. Valhetta ei suustani ole kuulunut kymmeniin vuosiin, eikä ole tarvetta aloittaa nytkään. Ennen ja jälkeen kuva aukeaa isona, kun valitset LUE LISÄÄ.

Silmäpussileikaus pv 10

Kuva
Eristäytyminen ihmisistä alkaa riittämään. En kaipaa kysymyksiä mustelmista, mutta kaipaan ihmisiä. Muutos eiliseen on pieni. Lähinnä värit haalistuvat hitaasti. Poskipäissä olevat patit voisi lähteä. Vatsassa on myös alkanut tuntumaan kevyttä jomotusta. En ole urheillut, tai liikkunut rivakasti 10 päivään, joten hämmästelen mistä nyt tuntemukset tulevat. Kuvassa näkyy jäljellä olevat mustelmat ja kellerrys.

Silmäpussileikkaus ennen ja jälkeen pv 9

Kuva
Tässä on ennen ja jälkeen kuva, kun 9 pv on kulunut operaatiosta. Valitse LUE LISÄÄ ja saat klikattua kuvan suuremmaksi.

Silmäpussiton

Kuva
Päivä 8. Vielä on mustelmia ja kellerrystä näkyvissä. Muutos ajatuksissa on kuitenkin jo tapahtunut. Minulla ei ole enää silmäpusseja. Ennen kävelin peilin ohitse katsoen pikaisesti, kuinka pahalta silmäpussit näyttää. Edelleen kävelen peilin ohi kiinnittäen huomioni silmiini. Ajatus on kuitenkin iloinen ja onnellinen. Enää ei mikään kiinnitä huomiotani negatiivisesti.

Öljyt vaihtuu rasvaan

Kuva
Viikko sitten klo 18.30 loppui silmäpussileikkaus ja siirryin lepotuoliin. Nyt irtosi viimeiset ihoriekaleet laserkuorinnasta ja öljyämisen sai vaihtaa rasvaan. Olo on kuin olisin löytänyt aarteen. Peilistä katsoo iloiset silmät.

Kaikki kunnossa

Kuva
Jälkitarkastus hoidettu. Viikko toipumista takana. Rasvatyrän poistoarvet silmäluomen sisäpuolella on parantunut hienosti. Enää hyvin pienet arpeutuneen ihon riekaleet odottaa kasvoissa huuhtelukerran, tai pari. Sitten öljy vaihtuukin vasta hankittuun lisäaineettomaan rasvaan. Kuvan saa isoksi, kun valitset Lue lisää.

Jälkitarkastuspäivä

Tänään on kulunut viikko toimenpiteestä ja on aika jälkitarkastukselle. Iltapäivällä on aikarasvatyrän poiston leikkausarven tarkastukselle. Samalla voin kaiketi lopettaa tippojen käytön. ihon kuoriutuminenkin on aivan loppusuoralla ja öljyt voi sen jälkeen vaihtaa rasvoihin. Jeij!

Silmäpussileikkaus pv 6

Kuva
Tässä on kuudennen päivän iltapäivän ennen ja jälkeen. Mitä mieltä olette? Kuvan saa auki isoksi, kun valitset Lue lisää.

Pv 6

Kuva
Kuudennen päivän aamuna silmänympäryksen kosketusarkuus on jo pääosin poissa. Vatsa on edelleen hellä. Pääosin laserhionnan iho on irronnut ja alla oleva iho on mielestäni ihan ok. Ei punota läheskään niin paljon, kun ajattelin. Mustelmat vielä näkyy tummana ja suurin osa kadonneista mustelmista on vielä keltaisena iholla. Silmäpussileikkaus Pv6

Ihon kuoriutuminen

Päivä 4 menossa. Iho kuoriutuu ja kiristää. Paikat edelleen kosketusarkoja, mutta silmän ympärys ei ole enää niin herkkä. Alan näyttämään itseltäni. Ilman silmäpusseja tosin.

Pv 3

Kuva
Sain nukuttua selälläni, mutta heräsin muutaman kerran. Aamulla kasvot näyttivät todella paljon paremmilta. Turvotuksen laskiessa kauhu muutoksen jyrkkyydestä vähenee. Jännittävää.

Ulosko?

Kuva
On kaksi vuorokautta operaation loppumisesta. Olen ollut ulkona lähes tämännäköisenä nuorena, kun jouduin tappeluun ja silmä turposi kiinni ja meni mustaksi. Silloin sain laittaa silmälapun silmän päälle ja säilyttää osan ylpeydestä. Molempien silmien päälle ei voi laittaa silmälappuja, joten paras pysyä kotona. Tämännäköisenä ei ihan vielä ilkeä lähteä kauppaan, saati tuttuja tapaamaan. Naamassa todella paljon turvotusta. Laitan paranemisen joka vaiheesta kuvia Toipuminen tarinaan.

Rasvansiirto

Kuva
Kun silmäpussista poistetaan rasvatyrä, jää pussittavaa vaikutelmaa edelleen vähentyneestä rasvasta johtuvien urien vuoksi. Lääkäri kutsui tätä valumaksi. Minulle siirrettiin rasvaa silmän alle sopiviin kohtiin. Tai ainakin toivon että kohdat ovat omaan silmääni sopivia. Päätöksenhän teki lääkäri. Ohjeeni lääkärille oli "En halua muuttaa ulkonäköäni. Rypytkin on ok." Alla on kuva rasvan määrästä, joka lisättiin uriin ja poskipään valumaan.

Blogin tarve

Kävijämäärä jo osoittaa, että tälle aiheelle on tarvetta. Itse ennen operaatiotani etsin internetin puhki, mutta en löytänyt muuta kuin markkinointikuvia ja Suomi24 keskustelut. Ja niille en voinut antaa kovin suurta painoarvoa. Toivon että tullessasi etsimään tietoa, kommentoit, kysyt ja olet yhteydessä.

Blogi pystyssä

Hei kaikki kiinnostuneet. Olen kotona ja toivun. Kirjoitan fiiliksista ja lisään kuvia toipumisesta. Jos jokin pohdituttaa, niin kommentoithan kysymyksesi blogiin, tai laita viestiä fresh.face@outlook.com, niin autan parhaani mukaan.

Miksi?

Kasvoni ovat geneettisesti sen muotoiset, että ne korostavat silmäpusseja. Peilistä ensimmäisenä katson aina silmäpussit. "Miltä näytän tänään?". Vuosien saatossa ilmeestä on tullut väsyneempi. "Näytät väsyneeltä." on usein kuultu kommentti. Vuosien varrella päädyin usein lukemaan internetistä silmäpussileikkauksista aina jättäen ajatuksen kuitenkin liian pelottavana ajatuksena taakse. Kun löysin viimeisellä kerralla arvettoman laserleikkauksen, päätin lähteä konsultointikäynnille lääkärin luokse ja kysyä hänen mielipidettään.